Wie is Sander en waarom kiest hij voor Axxent?

Mijn naam is Sander Draaijer en ik ben 23 jaar. Afgelopen september heb ik mijn Bachelor Commerciële Economie behaald op het Windesheim in Zwolle. Hier heb ik de specialisatie Sales-en Accountmanagement afgerond. Mijn stages heb ik beide gevolgd bij dienstverleners op de arbeidsmarkt. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik via mijn netwerk terecht bij Axxent. Na een prettig kennismakingsgesprek met mijn collega Nick en directeur Cees bleef er een prettig gevoel bij mij achter. Aspecten die ik belangrijk vind in werk zoals commercie, succes, respect, plezier en afwisseling in taken kwamen in deze job en organisatie naar voren. Daarnaast kan ik mij zowel als professional als mens ontwikkelen binnen deze organisatie. Onder andere deze redenen hebben mij er toe laten besluiten om voor Axxent te kiezen.

Waarom kiest Axxent voor Sander?

Nick Dobbenberg (teamleider Recruitment):

Sander kwam via een oud collega van Dutch Days op Linkedin bij ons terecht. Ik denk dat hij goed past binnen ons team en beschikt over de sales-skills die de vestiging Nunspeet op dit moment nodig heeft. Sander was in het eerste gesprek niet op zijn mondje gevallen. Hij toont zich ambitieus en heeft mooie doelstellingen voor de toekomst. Daarbij brengt Sander een hoop enthousiasme mee en heeft bovendien al een goede basis gelegd in de uitzendbranche via zijn meewerkstage en afstudeerstage. Sander is afgestudeerd in commerciële economie, komt uit het mooi plaatsje Heerde en heeft dezelfde grote passie als ik: voetbal. Ik kijk uit naar een intensieve en hopelijk langdurige samenwerking waarin we samen veel matches gaan maken.

Wat wil Sander bereiken binnen Axxent?

Mijn kortetermijndoelstelling is om mijzelf te vestigen als waardevolle collega binnen het team. Ook wil ik de klappen van de zweep leren kennen, zodat ik succesvol kan worden om het werk op een zo goed mogelijk en efficiënte manier uit kan voeren. Hierdoor hoop ik in de nabije toekomst mooie matches te kunnen creëren tussen kandidaten en onze opdrachtgevers. Voor de toekomst ben ik ambitieus en zou ik graag leiding willen geven aan een team of een eigen vestiging opzetten. Dat zijn doelen voor de lange termijn.

Voor nu kijk ik uit naar een prettige samenwerking tussen mijn collega's, opdrachtgevers en kandidaten.

Dus, ben of ken jij iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging of ben jij als werkgever op zoek naar goed personeel? Neem dan contact op met mij via onderstaand of één van mijn collega's!

Mail mij: sander@dutchdays.eu
Bel of app mij: 06-83113112.

Lees ook

Van WW naar een vast contract in 1 jaar!
Van WW naar een vast contract in 1 jaar!

1 juli 2019 was het dan zover. Onze medewerker Roy is overgenomen door onze klant Stackdoor uit Harderwijk! 

De vier succesfactoren van een topscorer in recruitment!
De vier succesfactoren van een topscorer in recruitment!

Wat onderscheidt een topscorer van de gemiddelde voetballer? Het antwoord zit in factoren zoals het percentage aangenomen passes, de efficiency van de schoten op doel, enzovoort. Hetzelfde geldt bij recruiters.

Lokaal vraag en aanbod matchen
Lokaal vraag en aanbod matchen

Het initiatief

Als HR-partner van de Veluwe hebben wij het initiatief genomen om lokaal ondernemers te helpen waarbij het Coronavirus gevolgen heeft op de verschuiving van arbeid. We hebben een platform ontwikkelt waar lokale bedrijvenkringen en businessclubs haar leden gebruik van kunnen laten maken.