Direct contact


Axxent gasmeting is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

038 375 83 30


Contactformulier

Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken volgens de privacyverklaring.Axxent gasmeting

Over Axxent gasmeting

Axxent Gasmeting is een onderdeel van Axxent Groep BV. Binnen deze groep houdt Axxent Gasmeting zich bezig met gasmeten in zeecontainers. Deze dienstverlening voeren wij uit in Wezep, Oldebroek, Zwolle, Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis, Hattem, Heerde, Kampen, IJsselmuiden en alle omliggende plaatsen.

Na afloop van de gasmeting overhandigen wij een meetrapport aan onze opdrachtgever. In dit meetrapport staat beschreven of de zeecontainer veilig te betreden is, of dat er actie ondernomen moet worden. De gasmetingen worden uitgevoerd door hiervoor opgeleide gasmeetkundigen, die gebruik maken van hoogwaardige, gekalibreerde meters, sensoren en meetbuisjes.

Waarom gasmeten?

Veel goederen uit verre landen (bijv. Azië, Zuid-Amerika, Afrika etc.) worden verscheept in zeecontainers. Jaarlijks komen er circa 6 miljoen zeecontainers via de Rotterdamse havens ons land binnen. Deze zeecontainers zijn vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen om de import van inheemse insecten te voorkomen. Ook worden zeecontainers behandeld om te voorkomen dat de goederen niet worden aangetast door ongedierte. De stoffen die hiervoor gebruikt worden zijn erg gevaarlijk als mensen hiermee in aanraking komen. Er zijn nogal eens ongelukken gebeurd bij het openen van zeecontainers. Hierbij moet u denken aan: vaten die ontploffen, uitbrekende branden of mensen die onwel worden. Naast deze incidenten zijn er ook risico’s, voor mensen die de zeecontainer betreden, die pas op zeer lange termijn aan het licht komen. Naast de bestrijdingsmiddelen kan men ook gassen aantreffen als gevolg van het uitdampen van goederen. Dit komt vaak voor als producten na het productieproces, onvoldoende tijd hebben gekregen om uit te harden en te dampen.

Verder kunnen er nog risico’s zijn voor consumenten door blootstelling aan restanten van deze bestrijdingsmiddelen in allerlei geïmporteerde gebruiksgoederen en voedingsmiddelen.

Axxent Personeel & Projecten werkt samen met