Het initiatief

Als HR-partner van de Veluwe hebben wij het initiatief genomen om lokaal ondernemers te helpen waarbij het Coronavirus gevolgen heeft op de verschuiving van arbeid. We hebben een platform ontwikkelt waar bedrijvenkringen en businessclubs haar leden gebruik van kunnen laten maken.

Waarom en hoe


Het Coronavirus breidt zich steeds verder uit. Als ondernemer neemt u de gezondheid van uw medewerkers uiteraard serieus en volgt u uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Hierover wordt u door de overheid en de media dagelijks, maar soms meerdere malen per dag geïnformeerd. Maar hoe we allemaal om moeten gaan met de verschuivingen op de ‘markt’ daarover krijgen we weinig tot geen adviezen. Zit uw onderneming in de levensmiddelen branche, dan bent u misschien extra druk, zit uw onderneming in de evenementen branche, dan staat uw onderneming misschien helemaal stil. Deze verschuivingen hebben gevolgen voor uw onderneming. 

Wij hebben het initiatief genomen om alle ondernemers te helpen waarbij het Coronavirus gevolgen heeft op de verschuiving van arbeid. Dit rollen wij nu uit naar alle bedrijvenkringen in deze regio. 

Onze uitwerking hierin is het volgende: Er zijn ondernemers die tijdelijk personeel over hebben, maar er zijn ook ondernemers die juist extra druk zijn. Axxent wil deze beide situaties graag voor de aangesloten bedrijvenkringen monitoren om vervolgens vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Op deze manier kunnen we elkaar als ondernemers in deze onzekere tijd helpen. Axxent heeft in één keer alles in beeld, zodat u als ondernemer dus niet al uw collega’s hoeft te bellen, maar u zich op uw bedrijfsproces kunt richten. Axxent brengt u met de collega in contact waar de oplossing ligt, u bent dus direct met de juiste persoon in gesprek.

Wat te doen?

  • Meld uw aanvraag of aanbod z.sm. bij Axxent
  • Axxent brengt vraag en aanbod direct bij elkaar
  • Axxent brengt aanbod dat niet direct te matchen is onder de aandacht bij alle ondernemers van de bedrijvenkring
  • Daar waar wenselijk, zet Axxent haar netwerk in bij aanbod waar niet direct een oplossing voor is
  • Axxent bemiddelt daar waar nodig in te maken afspraken
  • Neem bij iedere actie de adviezen van het RIVM en de overheid als uitgangspunt