Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt

Blij zijn op en met je werk is niet altijd vanzelfsprekend. In dit interview vertelt Axxent uitzendkracht Menno Kuiper over zijn zoektocht naar werkgeluk. Om je te inspireren dat het wél kan en met 3 handige tips uit ervaring.

Fotograaf en vrachtwagenchauffeur

In Harderwijk is Menno Kuiper vooral bekend als een gepassioneerd fotograaf. De mooiste kiekjes verschijnen als Menno de boulevard, haven, het oude centrum en grote en kleine evenementen bezoekt met zijn camera. Fotograferen is niet de baan waar Menno dagelijks zijn geld mee verdient. Zijn ‘normale baan is chauffeur bij de horeca groothandel Bidfood.

Menno vertelt: ‘fotograferen is mijn passie, dat doe ik met heel veel plezier en steek daar ontzettend veel uren van mijn vrije tijd in. Dat fulltime doen als zzp-er zou ik wel willen. Toch kies ik ervoor dat niet te doen, ik weet waar mijn sterke en zwakke punten liggen. Ondernemen om mijn gezin te onderhouden zie ik niet zitten als ik op die manier de balans opmaak.’

Zoektocht naar werkgeluk

Menno vervolgt: ‘ ik heb op meerdere plekken gewerkt in verschillende functies en branches. Dan heb ik het ook over verschillende branches: bouw, techniek, productie etc. Ik ben met mijn lengte van bijna 2 meter goed zichtbaar op de werkvloer. Op de werkvloer ben ik niet zo van de ‘stoere’ praat en voer liever gesprekken die inhoudelijk ergens over gaan. Dat viel niet altijd goed, waardoor ik het soms in deze banen niet naar mijn zin had of zelfs met buikpijn naar mijn werk vertrok. Ik heb geleerd te blijven praten en door te blijven zoeken naar wat wél bij me past. Die weg is best pittig geweest voor me.’

Nu wel een Happy Worker

‘In maart 2021 kwam ik in contact met Theo Bronkhorst van Axxent Ermelo. Hoewel ik eigenlijk al bijna een andere baan had aangenomen, omdat ik op meerdere vacatures reageerde besloot ik toch te gaan praten. Zo ging ik aan het werk via Axxent. Theo en zijn collega Leon Vermeer zijn goed bereikbaar en denken goed mee. Door het oprechte contact hebben zij een werkgever gevonden die bij me past en geïnvesteerd in een opfriscursus als vrachtwagenchauffeur.’

Hoe zien je werkdagen eruit en wat is het dat je een Happy Worker maakt? ‘Tussen 5 en 6 uur ’s morgens start ik op de zaak. Nadat ik de routelijst voor de dag heb gepakt start ik met laden van de goederen. Het is super fijn dat de orderpickers dit al hebben klaargezet. Met het inladen let ik op verdeling in de wagen en volgorde van de af te leggen route. De sfeer op de werkvloer is fijn. De chauffeurs die klaar zijn met laden helpen de chauffeurs de nog lading hebben staan. Tijdens de route ontmoet ik de ondernemers. We komen er met grote regelmaat, zo bouw je een band op en dat vind ik leuk.

Het allerleukste vind ik hoe we elkaar helpen. Dat er complimentjes gegeven worden en er geen kloof is tussen kantoorpersoneel en werkvloer.’

3 tips voor het vinden van werkgeluk

‘Er zijn genoeg plekken waar ik het niet naar mijn zin heb gehad. Tegen wie dat nu ervaart wil ik zeggen:

  1. Houd hoop dat er ook een baan voor jou bestaat waarin je écht gelukkig kunt zijn. Op ieder potje past een dekseltje is een gezegde, dat geldt ook voor een baan.
  2. Werk goed samen met anderen en zie de ander als gelijkwaardig. Vraag tijdens een sollicitatiegesprek naar de cultuur en sfeer. Vraag desnoods of je een dagje mee mag draaien.
  3. Twijfel je over een nieuwe baan, probeer het uit. Geef jezelf de ruimte om nieuwe dingen te leren en iets een kans te geven. Zeg niet bij voorbaat nee tegen iets dat anders is dan je gewend bent.”

Nieuwe baan

Werk je, maar ontbreekt het je aan een flinke dosis werkgeluk? Of zoek je na je studie een baan? Ga dan eens praten bij Axxent. Bij Axxent voer je een gesprek over je dromen voor de toekomst. Vanuit ons netwerk kennen we veel bedrijven. Ongetwijfeld vinden we daar jouw droombaan. Iets dat bij jouw persoonlijkheid past en waar je met plezier naartoe gaat.

Lees ook

Hoe gaat Axxent Groep om met het Coronavirus?
Hoe gaat Axxent Groep om met het Coronavirus?

De piek van het coronavirus ligt gelukkig al weer achter ons. Ook Axxent Groep en onze medewerkers hebben hier mee te maken gehad. Hoe gaan wij op dit moment om met de huidige omstandigheden?

Axxent sponsort Jeugd G-team IJsselmeervogels
Axxent sponsort Jeugd G-team IJsselmeervogels

De talenten van het Jeugd G-team zijn blij met hun stoere trainingspakken. Onlangs werden we sponsor van dit team van de IJsselmeervogels. 

Dit is waarom je kiest voor een uitzendbureau met een SNA-keurmerk
Dit is waarom je kiest voor een uitzendbureau met een SNA-keurmerk

Vanwege de inleners- en keten aansprakelijkheid is het voor bedrijven verstandig te kiezen voor een uitzendbureau dat gecertificeerd is volgens de nationale NEN 4400 norm.

Goed nieuws: Axxent heeft deze norm opnieuw behaald door een positieve toetsing van Stichting Normering Arbeid.