Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt

Blij zijn op en met je werk is niet altijd vanzelfsprekend. In dit interview vertelt Axxent uitzendkracht Menno Kuiper over zijn zoektocht naar werkgeluk. Om je te inspireren dat het wél kan en met 3 handige tips uit ervaring.

Fotograaf en vrachtwagenchauffeur

In Harderwijk is Menno Kuiper vooral bekend als een gepassioneerd fotograaf. De mooiste kiekjes verschijnen als Menno de boulevard, haven, het oude centrum en grote en kleine evenementen bezoekt met zijn camera. Fotograferen is niet de baan waar Menno dagelijks zijn geld mee verdient. Zijn ‘normale baan is chauffeur bij de horeca groothandel Bidfood.

Menno vertelt: ‘fotograferen is mijn passie, dat doe ik met heel veel plezier en steek daar ontzettend veel uren van mijn vrije tijd in. Dat fulltime doen als zzp-er zou ik wel willen. Toch kies ik ervoor dat niet te doen, ik weet waar mijn sterke en zwakke punten liggen. Ondernemen om mijn gezin te onderhouden zie ik niet zitten als ik op die manier de balans opmaak.’

Zoektocht naar werkgeluk

Menno vervolgt: ‘ ik heb op meerdere plekken gewerkt in verschillende functies en branches. Dan heb ik het ook over verschillende branches: bouw, techniek, productie etc. Ik ben met mijn lengte van bijna 2 meter goed zichtbaar op de werkvloer. Op de werkvloer ben ik niet zo van de ‘stoere’ praat en voer liever gesprekken die inhoudelijk ergens over gaan. Dat viel niet altijd goed, waardoor ik het soms in deze banen niet naar mijn zin had of zelfs met buikpijn naar mijn werk vertrok. Ik heb geleerd te blijven praten en door te blijven zoeken naar wat wél bij me past. Die weg is best pittig geweest voor me.’

Nu wel een Happy Worker

‘In maart 2021 kwam ik in contact met Theo Bronkhorst van Axxent Ermelo. Hoewel ik eigenlijk al bijna een andere baan had aangenomen, omdat ik op meerdere vacatures reageerde besloot ik toch te gaan praten. Zo ging ik aan het werk via Axxent. Theo en zijn collega Leon Vermeer zijn goed bereikbaar en denken goed mee. Door het oprechte contact hebben zij een werkgever gevonden die bij me past en geïnvesteerd in een opfriscursus als vrachtwagenchauffeur.’

Hoe zien je werkdagen eruit en wat is het dat je een Happy Worker maakt? ‘Tussen 5 en 6 uur ’s morgens start ik op de zaak. Nadat ik de routelijst voor de dag heb gepakt start ik met laden van de goederen. Het is super fijn dat de orderpickers dit al hebben klaargezet. Met het inladen let ik op verdeling in de wagen en volgorde van de af te leggen route. De sfeer op de werkvloer is fijn. De chauffeurs die klaar zijn met laden helpen de chauffeurs de nog lading hebben staan. Tijdens de route ontmoet ik de ondernemers. We komen er met grote regelmaat, zo bouw je een band op en dat vind ik leuk.

Het allerleukste vind ik hoe we elkaar helpen. Dat er complimentjes gegeven worden en er geen kloof is tussen kantoorpersoneel en werkvloer.’

3 tips voor het vinden van werkgeluk

‘Er zijn genoeg plekken waar ik het niet naar mijn zin heb gehad. Tegen wie dat nu ervaart wil ik zeggen:

  1. Houd hoop dat er ook een baan voor jou bestaat waarin je écht gelukkig kunt zijn. Op ieder potje past een dekseltje is een gezegde, dat geldt ook voor een baan.
  2. Werk goed samen met anderen en zie de ander als gelijkwaardig. Vraag tijdens een sollicitatiegesprek naar de cultuur en sfeer. Vraag desnoods of je een dagje mee mag draaien.
  3. Twijfel je over een nieuwe baan, probeer het uit. Geef jezelf de ruimte om nieuwe dingen te leren en iets een kans te geven. Zeg niet bij voorbaat nee tegen iets dat anders is dan je gewend bent.”

Nieuwe baan

Werk je, maar ontbreekt het je aan een flinke dosis werkgeluk? Of zoek je na je studie een baan? Ga dan eens praten bij Axxent. Bij Axxent voer je een gesprek over je dromen voor de toekomst. Vanuit ons netwerk kennen we veel bedrijven. Ongetwijfeld vinden we daar jouw droombaan. Iets dat bij jouw persoonlijkheid past en waar je met plezier naartoe gaat.

Lees ook

Wij zijn uit ons jasje gegroeid en gaan verhuizen!
Wij zijn uit ons jasje gegroeid en gaan verhuizen!

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan ons nieuwe onderkomen. Vanaf 17 december zijn wij werkzaam vanaf deze nieuwe locatie, dit zal tevens onze hoofdvestiging worden. Vriendelijk willen wij u verzoeken het volgende adres op te nemen in uw administratie:

PERSBERICHT: Dutch Days fuseert met Axxent per 1-1-2020
PERSBERICHT: Dutch Days fuseert met Axxent per 1-1-2020

In het midden van het land ontstaat een nieuwe HR-specialist van formaat in de vorm van de Axxent Groep. Door de fusie van DutchDays met Axxent is het nieuwe bedrijf voortaan klaar om de markt in Midden-Nederland te bedienen met personeel uit heel Europa, van productiepersoneel tot hoogopgeleide professionals. Waar voorheen ook DieSel Personeelsdiensten onderdeel was van Axxent verdwijnt dit label per 1 januari.

Axxent Groep en Huisvesting.nl tekenen hoofdsponsorcontract VV Elspeet
Axxent Groep en Huisvesting.nl tekenen hoofdsponsorcontract VV Elspeet

Met ingang van het nieuwe seizoen zijn Axxent Groep en Huisvesting.nl de nieuwe hoofdsponsoren van VV Elspeet. Directeuren Wouter van Asselt en Cees Noorderijk tekenden in de maand april een driejarige overeenkomst. “Wullie viendn het prachtig dat wullie kunn biedragn an ut geluk deur een bietje sponsoring,”