Jouw persoonlijke rol in jouw werkgeluk is essentieel. Ontdek vijf manieren waarop je zelf kunt bijdragen aan het genieten van je werk.


Stel doelen en blijf gemotiveerd

Streef naar doelen die voor jou persoonlijk zinvol zijn binnen je werk. Dit kunnen doelen zijn op korte en lange termijn. Het nastreven van doelen die je uitdagen en motiveren, kan een gevoel van voldoening en prestatie opleveren.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn

Luister naar je eigen behoeften en grenzen en neem actie om voor jezelf te zorgen. Dit kan betekenen dat je de beschikbare pauzes ook daadwerkelijk neemt, jezelf uitdaagt om te groeien of hulp zoekt als dat nodig is. Door zelfzorg en zelfbewustzijn kun je je veerkracht vergroten en beter omgaan met uitdagingen.

Werk aan positieve relaties

Investeer in het opbouwen van positief contact met je collega's en leidinggevenden. Een ondersteunend en vriendelijk netwerk op het werk kan je gevoel van verbondenheid en betrokkenheid vergroten. Bovendien kan het samenwerken met anderen aan gedeelde doelen en projecten plezier en voldoening brengen. Laat je telefoon in de pauze dus wat langer in je broekzak en investeer in leuke gesprekken.

Wees proactief in het oplossen van problemen

Wacht niet passief af tot problemen opgelost worden, maar neem zelf het initiatief om oplossingen te vinden. Door proactief te zijn en problemen aan te pakken, kun je gevoelens van machteloosheid verminderen en een gevoel van controle over je werk en situatie creëren.

Zoek naar kansen voor groei en ontwikkeling

Blijf nieuwsgierig en zoek naar mogelijkheden om te leren en te groeien binnen je functie. Weet je niet goed wat er mogelijk is? Vraag gerust aan ons of je leidinggevende om met je mee te denken. Het gevoel dat je groeit en je werkt aan je eigen ontwikkeling kan je werkgeluk vergroten.

Lees ook

Ik vind het super dat ik deze kans heb gekregen!
Ik vind het super dat ik deze kans heb gekregen!

Wanneer iemand zich graag wil ontwikkelen dan denken we vanuit de Axxent Groep mee. Die drive moet je koesteren, het geeft werkgeluk en dat zie je altijd terug op de werkvloer. Dat geldt voor de Happy Workers op de vestigingen en voor de uitzendkrachten. Lees het verhaal van Dennie Mulder.

Hoe gaat Axxent Groep om met het Coronavirus?
Hoe gaat Axxent Groep om met het Coronavirus?

De piek van het coronavirus ligt gelukkig al weer achter ons. Ook Axxent Groep en onze medewerkers hebben hier mee te maken gehad. Hoe gaan wij op dit moment om met de huidige omstandigheden?

Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt
Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt

Blij zijn op en met je werk is niet altijd vanzelfsprekend. In dit interview vertelt Axxent uitzendkracht Menno Kuiper over zijn zoektocht naar werkgeluk. Om je te inspireren dat het wél kan en met 3 handige tips uit ervaring.