Jouw persoonlijke rol in jouw werkgeluk is essentieel. Ontdek vijf manieren waarop je zelf kunt bijdragen aan het genieten van je werk.


Stel doelen en blijf gemotiveerd

Streef naar doelen die voor jou persoonlijk zinvol zijn binnen je werk. Dit kunnen doelen zijn op korte en lange termijn. Het nastreven van doelen die je uitdagen en motiveren, kan een gevoel van voldoening en prestatie opleveren.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn

Luister naar je eigen behoeften en grenzen en neem actie om voor jezelf te zorgen. Dit kan betekenen dat je de beschikbare pauzes ook daadwerkelijk neemt, jezelf uitdaagt om te groeien of hulp zoekt als dat nodig is. Door zelfzorg en zelfbewustzijn kun je je veerkracht vergroten en beter omgaan met uitdagingen.

Werk aan positieve relaties

Investeer in het opbouwen van positief contact met je collega's en leidinggevenden. Een ondersteunend en vriendelijk netwerk op het werk kan je gevoel van verbondenheid en betrokkenheid vergroten. Bovendien kan het samenwerken met anderen aan gedeelde doelen en projecten plezier en voldoening brengen. Laat je telefoon in de pauze dus wat langer in je broekzak en investeer in leuke gesprekken.

Wees proactief in het oplossen van problemen

Wacht niet passief af tot problemen opgelost worden, maar neem zelf het initiatief om oplossingen te vinden. Door proactief te zijn en problemen aan te pakken, kun je gevoelens van machteloosheid verminderen en een gevoel van controle over je werk en situatie creëren.

Zoek naar kansen voor groei en ontwikkeling

Blijf nieuwsgierig en zoek naar mogelijkheden om te leren en te groeien binnen je functie. Weet je niet goed wat er mogelijk is? Vraag gerust aan ons of je leidinggevende om met je mee te denken. Het gevoel dat je groeit en je werkt aan je eigen ontwikkeling kan je werkgeluk vergroten.

Lees ook

Het verhaal van Henk Binnekamp
Het verhaal van Henk Binnekamp

Backoffice medewerker Henk Binnekamp werkt nu bijna een jaar voor de Axxent Groep. Hoog tijd om hem een warm applaus te geven en hem eens in schijnwerpers te zetten tijdens een kort interview.

Wat te doen tegen het personeelsverloop binnen de metaal- & installatietechniek
Wat te doen tegen het personeelsverloop binnen de metaal- & installatietechniek

Om de oorzaak te onderzoeken van het personeelsverloop binnen de metaal- en installatietechniek is Dutch Days een marktonderzoek gestart

Zo maak je van je tussenjaar een succes!
Zo maak je van je tussenjaar een succes!

In september 2018 is onze (oud) uitzendkracht Jochem Sprenger zijn tussenjaar begonnen bij van der Horst Aanhangwagens via Dutch Days! Nu een jaar later, gaat hij doorstuderen in de luchtvaart(vliegtuig)techniek! Lees het verhaal hier.