Dit is waarom je het kiest voor een uitzendbureau met een SNA-keurmerk

Vanwege de inleners- en keten aansprakelijkheid is het voor bedrijven verstandig te kiezen voor een uitzendbureau dat gecertificeerd is volgens de nationale NEN 4400 norm. Goed nieuws: Axxent heeft deze norm opnieuw behaald door een positieve toetsing van Stichting Normering Arbeid.

NEN 4400 en SNA-keurmerk, wat is het eigenlijk?
Het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) is gebaseerd op de nationale norm, NEN 4400.

Op basis van de huidige wetgeving lopen inleners het risico dat zij aansprakelijk worden gesteld voor verplichtingen uit arbeid die door de uitlener niet zijn voldaan.

Het SNA keurmerk is speciaal ontwikkeld voor de uitzendsector en aannemers van werk, om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken.


Methode van toetsing
Risico’s worden beperkt door periodieke controles uit te voeren bij het bedrijf dat het keurmerk heeft. Om het keurmerk te kunnen behouden wordt de onderneming beoordeeld op de verplichtingen uit arbeid:

  • De identificatie van de onderneming;
  • De aangifte en afdracht van (in Nederland) verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting;
  • Loonbetaling niet in strijd met de Wet minimumloon en minimum - vakantiebijslag;
  • Het uitvoeren van identiteitscontrole en controle op het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland;
  • Het voorkomen van risico’s op aansprakelijkstelling en boetes voortvloeiend uit in- en doorlenen of uitbesteden van werk.


Zo beperk je het risico als inlener
Het keurmerk spoort een uitzendbureau aan om wet- en regelgeving na te leven en verbetert de kwaliteit van de administratie. Door alleen te werken met uitzendbureaus met het SNA-keurmerk beperk je je risico’s.

Lees ook

Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt
Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt

Blij zijn op en met je werk is niet altijd vanzelfsprekend. In dit interview vertelt Axxent uitzendkracht Menno Kuiper over zijn zoektocht naar werkgeluk. Om je te inspireren dat het wél kan en met 3 handige tips uit ervaring.

Arbeidscontract getekend door David Bleijenberg.
Arbeidscontract getekend door David Bleijenberg.

Na een mooie stage in 20/21 zien we David vanaf half augustus terug bij Axxent in de rol van Junior Accountmanager.

Zo maak je van je tussenjaar een succes!
Zo maak je van je tussenjaar een succes!

In september 2018 is onze (oud) uitzendkracht Jochem Sprenger zijn tussenjaar begonnen bij van der Horst Aanhangwagens via Dutch Days! Nu een jaar later, gaat hij doorstuderen in de luchtvaart(vliegtuig)techniek! Lees het verhaal hier.