Wat onderscheidt een topscorer van de gemiddelde voetballer? Het antwoord zit in factoren zoals het percentage aangenomen passes, de efficiency van de schoten op doel, enzovoort. Hetzelfde geldt bij recruiters.

Dus wil je zeker weten dat je met een toprecruiter in zee gaat, let dan op deze vier succesfactoren:

Succesfactor 1: Productiviteit 

Een ruwe score van de resultaten die een recruiter boekt, bestaande uit het aantal kandidaatgesprekken dat de recruiter heeft geregeld, afgezet tegen het aantal kandidaten dat daadwerkelijk wordt aangenomen.

Succesfactor 2: Het aantal kandidaten dat de revue passeert om één vacature in te vullen 

Hoe lager dit aantal, hoe efficiënter de recruiter werkt en hoe beter hij is in zijn vak. Toprecruiters hoeven voor de meeste functies niet meer dan vier kandidaten te zien, en niet meer dan twee voor hoogvolumefuncties, zoals callcentermedewerkers.

Succesfactor 3: Diepgaande kennis van de business van de klant

Als een veelbelovende kandidaat vraagt om een omschrijving van de functie, zit hij niet te wachten op vage omschrijvingen. Een toprecruiter vertelt op zo’n moment helder wat de functie inhoudt, welke uitdagingen ermee gepaard gaan, welke middelen er beschikbaar zijn en hoe het behalen van doelstellingen wordt gemeten. Dat is concrete informatie waar de beste kandidaten iets aan hebben.

Succesfactor 4: De kwaliteit van de geselecteerde kandidaten

Om daadwerkelijk meer talent in je organisatie te brengen, heb je een recruiter nodig die concreet vaststelt welke kwaliteiten je nodig hebt. Een toprecruiter pikt op basis daarvan de kandidaten eruit met de grootste aanvullende waarde voor jouw team. Het zal je niet verrassen dat de meeste recruiters zichzelf bovengemiddeld inschatten op de bovengenoemde succesfactoren. Maar iets kunnen, is niet hetzelfde als iets consequent in de praktijk brengen. Goede recruiters zorgen dat hun prestaties meetbaar zijn. En bovenal; dat daadwerkelijk het beste talent wordt gematcht aan de vacature.

Bron: ere.net

Lees ook

Netwerken Werkt
Netwerken Werkt

Vind je netwerkbijeenkomsten tijdrovend en duurt het je te lang voor je resultaat ziet? Sta dan eerst eens stil bij de vraag vanuit welke innerlijke overtuiging jij participeert in zo’n netwerk. Wanneer is zo’n netwerk geslaagd voor je en hoe moet je zelf handelen om die verwachting van jezelf waar te maken? Zou de ander jouw aanpak ook zo waarderen?

Driemaal hoera!
Driemaal hoera!

April is de maand van de lintjes! Driemaal HOERA voor de heren Termaat en Dijkstra, zij vieren deze maand respectievelijk een 15 en 12,5 jarig werkjubileum bij Axxent.

Metaalbewerkers
Metaalbewerkers

Axxent heeft een paar toffe vacatures voor metaalbewerking!